trilix-eu-projekt

Izjava o zaštiti privatnosti

Trilix kontinuirano širi poslovanje te povećava broj zaposlenih. Kao informatička tvrtka, najčešće tražimo informatičare s različitih učilišta (Fakultet organizacije i informatike, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehničko veleučilište), bilo s iskustvom ili bez. Zapošljavamo i kandidate drugačijeg profila za rad u Odjelu konzaltinga, Odjelu podrške korisnicima, Odjelu poslovne analize i u prodaji. Trenutno u Trilixu radi oko 30 zaposlenih. Radno vrijeme nam je fleksibilno, na poslu imamo osiguranu kavu i svježe voće, a najvažnije od svega – prijateljsku i opuštenu radnu atmosferu!Studentima s različitih učilišta omogućujemo da kod nas obave stručnu praksu, koju plaćamo, a neke od studenata smo nakon uspješno obavljene prakse i zaposlili te sada rade kod nas. Osim studenata koji nam dolaze na stručnu praksu, kod nas konstantno radi i nekoliko studenata, koji nam pomažu oko obavljanja poslova u našem Odjelu podrške korisnicima.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI osobnih podataka potencijalnih zaposlenika

Ova Izjava o zaštiti privatnosti osobnih podataka potencijalnih zaposlenika primjenjuje se na obradu osobnih podataka kandidata za radno mjesto, neovisno javljaju li se isti na objavljeni natječaj ili slanjem otvorene molbe za posao, upućene Trilix d.o.o., OIB: 23149457295, kao voditelju obrade podataka. Ukoliko Vam bilo što iz navedene Izjave nije jasno, ili želite uputiti zahtjev za ostvarenjem bilo kojeg od svojih prava možete nam se obratiti na;

mail adresu: osobni.podaci@trilix.eu

ili na adresu:

Trilix d. o. o., Ul. Grada Vukovara 269f/2, 10000  Zagreb, n/r „Službeniku za zaštitu osobnih podataka

Svrha i pravni temelj

Osobne podatke potencijalnih zaposlenika prikupljamo i obrađujemo isključivo za potrebe zapošljavanja i odabira kandidata, kako bismo osigurali učinkovito i uspješno provođenje selekcije kandidata, te ostalih procesa vezanih uz zapošljavanje, što uključuje ali se ne ograničava na:

  • obradu podataka radi ostvarenja komunikacije s vama vezano uz zapošljavanje ili prijavu za radno mjesto,
  • obradu podataka u svrhu ocjenjivanja i procjene tijekom postupka zapošljavanja,
  • obradu podataka radi sklapanja ugovora o radu s vama,
  • obradu podataka u svrhu ocjenjivanja i procjene u budućem postupku zapošljavanja.

Pravni temelji za takvu obradu podataka jest poduzimanje radnji prije sklapanja ugovora, poštivanje pravnih obveza, te u posljednjem slučaju, naš legitimni interes.

Naime, kako bismo smanjili vrijeme ali i troškove vezane uz traženje novih zaposlenika, imamo praksu, sačuvati podatke prijavljenih kandidata koji iz bilo kojih razloga nisu prošli selekcijski postupak za koji su se prvotno prijavili, a sve kako bi vas kontaktirali i po vašem pristanku uvrstili u neki budući selekcijski postupak koji odgovara vašim interesnim područjima.

Primatelji osobnih podataka

Osobnim podacima koje obrađujemo u svrhe zapošljavanja imaju pristup naši zaposlenici koji sudjeluju u postupku zapošljavanja. Budući da naši rukovoditelji odjela imaju slobodu odabira načina selekcijskog postupka, osobne podatke mogu obrađivati rukovoditelji odjela, ali i drugi zaposlenici odjela koji sudjeluju u selekcijskom postupku.

Ukoliko ste zamolbu podnijeli putem portala specijaliziranih za oglašavanje slobodnih radnih mjesta, osobne podatke obrađuju i zaposlenici istog izvršitelja, uz poštivanje svih ugovornih odredbi vezanih uz sigurnost osobnih podataka.Osim navedenoga, vaše osobne podatke obrađuje i treća strana koju smo angažirali za provođenje dijela selekcijskog postupka koji se tiče psihološke procjene kandidata, na način da provodi razgovore sa kandidatima koji uđi u uži krug odabira. A koja strana, je u svojstvu izvršitelja obrade, također vezana ugovornim odredbama koje uređuju zaštitu i sigurnost osobnih podataka.Vaše osobne podatke nećemo prenositi zemljama izvan Republike Hrvatske, niti bilo kojim međunarodnim organizacijama.Vremensko razdoblje pohrane podatakaUkoliko dođe do sklapanja ugovora o radu, svi relevantni osobni podaci prikupljeni tijekom selekcijskog postupka će postati dio evidencije zaposlenika i čuvat će se trajno sukladno obvezujućim posebnim propisima.Ukoliko ipak ne dođe do zasnivanja radnog odnosa, vaši osobni podaci će biti pohranjeni narednih 12 mjeseci od završetka selekcijskog postupka, nakon čega se trajno brišu, osim ukoliko ne postoji druga pravna osnova za obradom istih podataka. Ako ne želite da po završetku selekcijskog postupka zadržimo vaše podatke, o tome nas možete u bilo kojem trenutku obavijestiti, bilo prilikom prethodne komunikacije s voditeljem selekcijskog postupka ili obraćanjem na adresu osobni.podaci@trilix.eu .

Vaša prava

Osim što veliku pažnju posvećujemo svojim trenutnim zaposlenicima i redovito brinemo i ohrabrujemo ih u ostvarivanju svih njihovih prava, Trilix jednako tako vodi računa i o potencijalnim i/ili budućim zaposlenicima. Stoga vas obavještavamo da ukoliko imate takvu potrebu, u svakom trenutku možete zatražiti pristup vašim osobnim podacima, što znači da ćemo vam po prijamu takvog zahtjeva u što kraćem roku, svakako ne dužem od 30 dana, pružiti sve informacije koje se odnose na vaše osobne podatke. Isto tako, možete zatražiti ispravak ili brisanje svojih podataka ili pak ograničavanje obrade podataka, ukoliko to smatrate potrebnim.Međutim svakako napominjemo, da ukoliko od nas zatražite brisanje svojih podataka ili ograničavanje obrade, nećemo biti u mogućnosti uzeti vas u obzir prilikom selekcijskog postupka.Isto tako, ukoliko smatrate da je zaista došlo do povrede vaših prava u svezi obrade i zaštite vaših podataka, možete podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu.

Zadnje ažurirano: 30. svibnja 2019.

Povratak na Politiku zaštite osobnih podataka