Trilix otpočeo projekt implementacije Sustava za upravljanje informacijskom sigurnošću u Azercellu, Azerbajdžan

 

Počeo projekt u Azercellu

Azercell, član TeliaSonera grupacije, najveći telekom u Azerbajdžanu i kavkaskoj regiji krenuo je s implementacijom Sustava za upravljanje informacijskom sigurnošću (ISMS) sukladno normi ISO 27001:2013. Na inicijalnom sastanku Trilix je prezentirao projektnu metodologiju i dogovorene su sve sastavnice projekta. Norma ISO 27001:2013 je međunarodno priznati standard za uspostavu, primjenu, održavanje i stalno povoljšavanje sustava za upravljanje informacijskom sigurnošću. Jedan od razloga odabira Trilixa kao partnera u tom zahtjevnom projektu je i činjenica da je Trilix napravio više od 20% svih certifikata na tržištu RH, što je najviše u Hrvatskoj. Dodatno, svi certificirani sustavi koje je implementirao Trilix su još uvijek u uporabi što puno govori o pažnji koja se tijekom implementacije poklanja održivosti sustava.

Put u Baku

Prošli tjedan su Nikola Markovinović, Voditelj Konzaltinga i Mladen Amidžić, CEO tvrtke Trilix napravili inicijalni projektni sastanak sa Azercellom u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu. Na sastanku je dogovoreno da će krajem mjeseca Trilixov tim stručnjaka otputovati u Baku te početi raditi Gap analizu. Nakon izrade Gap analize započinje proces implementacije koja se odvija sukladno normi. Istovremeno, TeliaSonera kao grupacija ima interno uređene procese i sustave u području informacijske sigurnosti. Ti procesi i sustavi se prenose na sve ostale organizacije u grupi, a Trilixov zadatak je primijeniti ih i uklopiti u Azercellu.

Tko je Azercell?

TeliaSonera grupa se prostire na više od 20 tvrtki a Azercell je njen najveći dioničar. Azercell pokriva 99,8% populacije i 80% teritorija Azerbajdžana. Tvrtka posjeduje certifikate ISO 9001, ISO 10002, te EN15838. Vodeća je u Azerbajdžanu i regiji a uložila je više od milijardu dolara u projekte razvoja telekomunikacijskog sektora. Azercell je najveći doprinositelj poreza u ne naftnom sektoru u toj državi.

Neke od država u kojima je prisutna Teliasonera grupa:

  • Švedska
  • Finska
  • Španjolska
  • Turska
  • Rusija
  • Estonija

 

Trilixovi konzultanti sigurni su da će i ovaj izazov uspješno okončati iako je mjesto rada od Zagreba udaljeno 2.800 km.