Black Hat

Trilix na Black Hat Europe konferenciji

Trilix je posjetio Black Hat Europe konferenciju koja se održala od 3. do 6. prosinca u Londonu. Black Hat konferencija posvećena je informacijskoj sigurnosti i posjetiteljima pruža uvid u sigurnosne trendove vezane za istraživanja i development.

Riječ je o iznimno važnoj sigurnosnoj konferenciji u Europi što dokazuje i popis tvrtki koje sponzoriraju konferenciju (Facebook, Qualys, IBM, Tenable, Splunk, Netsparker…).

Franjo Stipanović iz Trilixa opisuje kako je najviše vremena proveo na tzv. briefings prezentacijama i arsenal demonstracijama gdje su sudionici upoznati s detaljima napada na Apple operacijske sustave, novim alatima za napredno penetracijsko testiranje i automatsku analizu sigurnosne konfiguracije.

Jedini uspješno riješili zadatak

Sponzori su za sudionike konferencije pripremili i neke izazove. Jedan od glavnih sponzora, Spirent Communications, pripremio je ICS (Industrial Control System), tj. SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) sustav za upravljanje gradskom rasvjetom.

„Zadatak je bio preuzeti kontrolu nad sustavom, ugasiti svjetla i prikriti tragove na način da gradski kontrolni centar i dalje misli da rasvjeta upaljena. S ponosom možemo reći da smo jedini uspješno riješili zadatak i osvojili simbolične nagrade. Sponzor je također bio impresioniran pa je napisao kratki osvrt na zadatak“,

ističe Franjo Stipanović iz Trilixa.

Sponzor Spirent Communications o haking izazovu.

Osvrt Aleksandra Gorkowienka, Managing Consultant (Spirent) na izazov.