Nakon uspješnog eMobi projekta, Trilix nastavlja uspješne suradnje.  Ovog puta, Trilixovo srce u samoposlužnim terminalima podržat će novi pothvat Mate Rimca kako bi Zagreb postao prvi grad u svijetu s mrežom električnih taksija.

 

Mreža autonomnih taksija

Osnivač tvrtke Rimac Automobili kreće u prvi korak prema realizaciji 3,4 milijardi kuna teškog projekta za razvoj i uspostavu mreže električnih autonomnih taksija u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Kako piše Jutarnji: Zvuči ludo? Ako ćemo vjerovati poduzetniku Mati Rimcu, to će uskoro postati stvarnost. Kako Nedjeljni Jutarnji ekskluzivno doznaje, osnivač tvrtke Rimac Automobili kreće u izgradnju parka, trga, spremišta i punionica električnih, samovozećih taksija, robotaxija, kako ih zovu, na Savi – na livadi prekoputa zagrebačkog Studentskog doma “Stjepan Radić”. Natječaj je raspisan i rješenja arhitekata pristižu, a cijeli bi objekt trebao biti dovršen do kraja 2022. godine. Usluga robotaxija u Zagrebu bi trebala biti lansirana do 2024. godine.

 

Trilixovi samoposlužni terminali

Terminal na kojem će se moći unajmiti električni taksi bez vozača bit će na Savi, a samoposlužne terminale isporučiti će tvrtka Trilix. Na čelo projekta dolazi Mario Obradović, Trilixov veteran s dugogodišnjim iskustvom u razvoju poslovanja kao i vođenju izazovnih samoposlužnih i autonomnih projekata.

Cijeli Trilix tim je presretan ovom viješću za koju se nada da će iz prvoaprilske šale prijeći i u stvarnost 😀

Trilix i Rimac
Trilix i Rimac