Najveći proizvođač i prodavač samoposlužnih autopraonica u jadranskoj regiji, tvrtka Adriateh iz Svete Nedjelje, širi poslovanje na SMS plaćanja. Adriateh je preko tvrtke Semper tehnika udružio snage s Trilixom, te preko Vipneta u utorak predstavio uslugu SMS plaćanja pranja automobila na dvije samoposlužne autopraonice – Sveta Nedjelja na adresi Ul. Dr. Franje Tuđmana 26 te Sesvete na adresi Ljudevita Posavskog 13.

Ivan Karačić, direktor Semper tehnike, kaže da im je plan stvoriti novu SMS uslugu koja će biti popularna poput SMS parkiranja. “Usluga mAutopraonice prva je nova SMS usluga koja je jednostavna poput SMS parkinga: da biste je koristili, ne trebate se registrirati već samo poslati ime uređaja i iznos novca koji želite uplatiti za uslugu, a onda cijela priča ne mora stati na samoposlužnim autopraonicama, već je možete koristiti i na svim drugim samoposlužnim automatima”, kaže Karačić.
Autopraonice paralelno zadržavaju i sustav naplate putem kovanica.

Kako usluga funkcionira?

Prilikom upotrebe usluge mAutopraonice, korisnik unaprijed plaća određeni iznos naknade utvrđen od strane ugovornog partnera za pranje i čišćenje vozila. Pri tome je dovoljno da pošalje SMS poruku na broj 700700 s ključnom riječi koja se sastoji od identifikacijskog broja uređaja za pranje ili čišćenje vozila i iznosa naknade od primjerice 5 ili 15 kuna. Nakon uspješno provedenog plaćanja, tereti se račun korisnika koji dobiva i SMS poruku s potvrdom plaćanja.

Novi pristup

Mladen Amidžić, predsjednik Uprave Trilixa, kaže da se usluga s njihove strane temelji na tehnologiji koju već koriste HAC, ARZ, svi mobilni operateri, HAK, Oryx te osiguravatelji. “Ovo je primjer kojim smo obrnuli pristup plasmanu naših usluga i sustava na tržištu jer sve manje prodajemo tehnologiju ljudima iz IT-a, a sve više rješenja poslovnim kupcima”, zaključuje Amidžić.

Usluga mAutopraonice je svim Vip pretplatnicima i Vipme korisnicima.

 

VEZANI ČLANCI:

http://www.vipnet.hr/mautopraonice

http://www.poslovni.hr/tehnologija/vipnet-razvio-uslugu-sms-placanja-u-samoposluznim-autopraonicama-309497

http://www.poslovni.hr/tehnologija/adriateh-i-span-razvijaju-posao-sa-sms-placanjima-u-regiji-309535

http://www.netokracija.com/mautopraonice-vipnet-114532