Govornik iz Googlea gost panela o rodnoj raznolikosti na radnom mjestu u sklopu Women Techmakers Croatia programa!

7. prosinca u prostorijama HUB-a 385, održat će se panel naziva „Diversity: rodna raznolikost na radnom mjestu“, a kao jedan od panelista je najavljen i Jozef Vodička (Developer Relations) iz Googlea.

Organizatori iz Udruge Tehnološki institut najavljuju kako je ovo samo prvi u nizu zanimljivih panela koji će se održavati sljedećih nekoliko mjeseci u sklopu nedavno pokrenutog programa Women Techmakers Croatia. Riječ je o hrvatskoj verziji globalno poznatog Googleovog programa koji osnažuje žene omogućavajući im vidljivost i pružajući podršku pri zapošljavanju u IT i STEM djelatnostima. Cilj Women Techmakers programa je stvoriti globalnu zajednicu koja će poticati žene i ohrabrivati za stvaranje karijera u tehnologiji. Upravo je zato prvi panel u Hrvatskoj posvećen temi rodne raznolikosti na radnome mjestu.

Kao gorljivi zagovornici rodno raznolikog poslovnog okruženja, na panelu će sudjelovati Jozef Vodička (Voditelj regije za CEE South Europu, Developers Relations) iz Googlea; Marijana Šarolić Robić, predsjednica Professional Women’s Networka Zagreb; te Tanja Slišković, docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu čiji je fokus istraživanja analiza društvenih mreža u poslovnom svijetu te pitanja roda i raznolikosti.

Panelisti će s nama podijeliti svoja poslovna iskustva, razgovarati o benefitima rada u rodno raznolikom timu. Slušat ćemo i kako raznolikost utječe na uspješnost te kompetitivnost tvrtke na tržištu. Također, govorit će se i o problemima s kojima se žene susreću radeći u IT i STEM industriji poput potplaćenosti u odnosu na muške kolege, velikoj stopi davanja otkaza, ali i o tome koje su mogućnosti na raspolaganju kako bi se situacija poboljšala.

Panel počinje u 18 sati, a moderira ga Tina Fišić, osnivačica Tehnološkog Instituta i autorica programa Women Techmakers Croatia. Ulaz za sve zainteresirane je besplatan, a svoju ulaznicu možete preuzeti putem Entrio sustava. Više o događanju saznajte na našem Facebook eventu i vidimo se na panelu!