Eluxio d.o.o. – prva firma koja je spojila različite grane djelovanja na području animacije, promocije i zabave uklopivši ih u jedinstvenu zaokruženu logičku cjelinu udružila je snage s Trilixom, kao tehnološkim partnerom te u suradnji s Vipnetom predstavila novu uslugu SMS plaćanja samouslužnih uređaja.

Usluga je predstavljena u Zagrebu (shopping centar Arena) kao plaćanje vožnji na dječjim igračkama te je plan širenja po cijeloj Hrvatskoj na preko 90 vrsta samouslužnih uređaja. Zahvaljujući ovoj usluzi mobilnog plaćanja roditelji od sada ne moraju brinuti da li imaju “dovoljno sitnog” dok njihovo dijete nestrpljivo čeka na red za vožnju na omiljenoj igračci.

SMS plaćanje putem ove usluge na samouslužnim uređajima je jednostavno, brzo i sigurno.

ELUXIO-SMSnaljepnica-01

 

 

Korisnik plaća uslugu slanjem SMS poruke s odgovarajućom ključnom riječi na kratki broj 705101. Ključna riječ predstavlja jedinstveni broj samouslužnog uređaja (npr. 1111). Na svakom uređaju u sustavu ove usluge je jasno istaknut jedinstveni broj uređaja na mPlati naljepnici. Korisnik potom nakon uspješno provedene transakcije, povratnom SMS porukom dobiva potvrdu o plaćanju, sa svim podacima o naplaćenom iznosu, a vožnja autićem može započeti. Cijena ove usluge iznosi 6,00 kn + naknada za platnu uslugu operatera.

Ova usluga dostupna je svim Vip pretplatnicima, Vipme korisnicima, T-Mobile, Simpa i Bon Bon korisnicima.

 

Evo kako je sve to prokomentirao predsjednik Uprave Trilixa, Mladen Amidžić:

„Eluxio nas je kontaktirao, jer su prepoznali da bi mogli biti poslovno i tehnološki kompatibilni. Oni su trebali mogućnost da roditelji djeci na njihovim automatima mogu plaćati preko SMS-a. Za to su riješili tehnički dio sa svoje strane, slično kao u slučaju SMS Žetonjere kod Semper tehnike, a mi smo na to dodali komunikaciju prema mobilnim operaterima, Sustav koji smo im isporučili radi isto kao i naš mPlati koji imamo s drugim partnerima. Moram priznati da kad sam se vratio sa sastanka sa Eluxioom dugo vremena nisam skidao smješak s lica. Oni se bave poslom od kojih su sretna i djeca i menadžment. Lijepo je raditi takav posao. K tome, kako takvi aparati stalno rade očekujem da će po pitanju volumena i prometa ovo biti jedan od najvećih skokova u SMS plaćanju dosad.“

Više o samoj usluzi mPlati možete pogledati na službenoj stranici www.mplati.hr

Vezani članici:

http://www.racunalo.com/vipnet-razvio-sms-mobilno-placanje-voznji-na-igrackama-u-shopping-centru-arena/

http://www.poslovni.hr/tehnologija/nakon-autopraonica-i-djecjih-igara-u-sopingu-sms-om-cemo-placati-kavu-315061