Krešimir Dvorski, jedan od pokretača i voditelj projekta najma javnih bicikala nextbike Croatia osvrnuo se na suradnju s tvrtkom Trilix.

1. Koji je bio razlog za pokretanje automatiziranog sustava javnih bicikala?

trilix-nextbike-kresimir-dvorskiGlavni razlog bila je želja za realizacijom studentskog projekta koji je Ante Gustin inicirao još krajem 2011.godine, a takav projekt sam i ja prepoznao kao nužan korak za unapređenje javnog prijevoza u Zagrebu. Bike sharing tržište izvan Hrvatske podijeljeno je između nekoliko desetaka providera takve usluge, pri čemu nextbike prednjači jer je geografski najrasprostranjeniji sustav u svijetu.

2. Zašto ste se odlučili za Trilix?

Trilix je respektabilna tvrtka i članica Span grupe što je bila dobra referenca za suradnju, ali presudio je šarm Account Managera koji je točno znao pogoditi vrijeme i temu za suradnju: implementaciju usluge SMS nadoplate računa za nextbike korisnike, već u samom startu projekta. Sve pohvale Mladenu!

3. Jeste li zadovoljni suradnjom?

Trilix nam je, osim uspješno implementirane usluge SMS nadoplate računa, ponudio i uslugu pozivnog centra za nextbike korisnike što nam je bilo dobrodošlo rješenje problema nedostatka ljudskih i tehničkih resursa na početku poslovanja, ali i danas, u četvrtoj godini zajedničke suradnje.

Posebno sam zadovoljan komunikacijom s pozivnim centrom, a povrat investicije u implementaciju usluge SMS nadoplate računa očekujemo u sljedećoj godini. Napominjem da je Trilix tim, osim dobrih poslovnih partnera, ekipa za tulum!

4. Tko najviše koristi vaše bicikle i u kojim situacijama?

Bicikle najviše koriste studenti i zaposlenici tvrtki koje se nalaze u blizini trilix-nextbikenextbike stanica s biciklima. Snažno promoviramo dvije kampanje: biciklom na posao i biciklom na faks, pri čemu s HŽ Putničkim prijevozom i Eko taksijem imamo uspješnu suradnju u segmentu integriranog prijevoza što je prepoznalo više tisuća nextbike korisnika.

trilix-nextbike-businessNajočekivaniji korisnici su bili turisti i oni dolaze sami od sebe. Bicikli se najviše koriste u proljetnim i ranim jesenjim mjesecima, nešto manje ljeti kad su jako visoke temperature te naravno, najmanje zimi. U Hrvatskoj se bicikli najviše koriste u Zagrebu, najmanje u Slavonskom Brodu, u regiji je Sarajevo doživjelo pravi boom korištenja jer je u prvih tjedan dana zabilježeno više od 1000 registriranih korisnika.

5. Kakva je prihvaćenost ovakvog sustavnih bicikala?
Sustav javnih bicikala je odlično prihvaćen, a prave rezultate očekujemo kad u Zagrebu mrežu proširimo s trenutnih 18 na 50 stanica i time nextbike bicikle učinimo dostupnima svakome tko ih želi koristiti.

6. Imate i ponudu za poslovne korisnike. Kako su korisnici prihvatili vašu Business Bike opciju?

Business Bike opcija je dobro prihvaćena od strane tvrtki s kojima imamo poslovni odnos, međutim ima još puno prostora da i druge tvrtke to prepoznaju. Jednostavno nam nedostaje vremena da sa svima razgovaramo i da svima ispromoviramo sve prednosti ovog projekta. Ali, još smo mladi.

7. Koji su vaši planovi za budućnost?

Planova je sto, a Trilix svakako vidimo kao dugoročnog partnera i vjerujemo da ćemo zajedno pokrenuti  neke nove projekte i kontinuirani unaprijeđivati kvalitetu usluge s jednim ciljem – osmijehom na licu nextbike korisnika!