Loyalty programi, poklon kartice i kuponi

Loyalty programi (programi za nagrađivanje vjernosti) i kuponi među najpopularnijim su marketinškim strategijama u maloprodaji i ugostiteljstvu kojima je svrha povećati zaradu ponovljenom prodajom već postojećim kupcima ili privući nove kupce. Nekoliko je načina kojima se ovakva rješenja mogu koristiti, a odabir najbolje izvedbe ovisi o specifičnostima poslovanja pojedinog trgovca.

Distribucija kupona i privlačenje članstva u program za nagrađivanje vjernosti može se izvesti u samoj trgovini ili lokalu, kroz mobilnu aplikaciju, emailom, u tiskanim medijima, na društvenim mrežama ili klasičnim oglašavanjem. Načini koji uzimaju u obzir ciljanu skupinu kupaca koja je trgovcu posebno poželjna daju nabolje rezultate.

Zašto su loyalty programi i kuponi sjajna stvar?

Sasvim poseban pristup kupcu

Pristupiti kupcu s ponudom kojom ga se tretira kao iznimno važnog kupca jer ga želimo zadržati odličan je način kako povećati prodaju. Na taj način podižete svijest o vašem brandu. Provedbom kratke digitalne ankete saznajte kako vas vaši kupci doživljavaju.
Znati što vaš kupac kupuje, kada vas najčešće posjećuje i koliko troši uz dostupne osobne podatke poput spola, dobi, imena i elektroničke pošte izuzetno je važno. Tako se stvara mogućnost promidžbe vašeg branda na profinjen i neinvazivan način jer vaše promidžbene poruke možete krojiti posebno za svaku skupinu kupaca ovisno o njihovim interesima.

Prilika za približiti se novim kupcima

Potrošiti manje i pritom dobiti istu ili višu razinu usluge uvijek je valjan razlog da se postane nečiji kupac. Možda privučete kupca koji želi biti uvažavan kao vjeran potrošač. Postoje kupci koji u određenom trenutku nemaju financijske mogućnosti da kupe vašu robu ili uslugu. Saznaju li o vašoj posebnoj ponudi putem kupona, poklon kartice ili ponuđenog članstva u loyalty programu bit će ohrabreni u svojoj odluci da kupnju ostvare.

Izdvojiti se od konkurencije

Neka vaš kupac bude rado viđen gost i doći će ponovo. Rat cijenama najlošiji je način borbe s konkurencijom. Istaknite se uslugom prilagođenom željama vaših kupaca, što vam omogućuje izobilje podataka o ponašanju kupaca kojima pristupate kroz upravljačko web sučelje vašeg loyalty programa. Iskoristite priliku i naučite koje je omiljeno piće vašeg gosta, koje sportske rekvizite najčešće iznajmljuje u vašem turističkom objektu, u koje doba dana posjećuje vašu prodavaonicu. Prepoznajte važnost „Big Spendera“ i ponudite im posebne pogodnosti. Uostalom, nije li lijep osjećaj kad nas ugostitelj dočeka s našim omiljenim pićem.

Upravljanje ponašanjem kupaca

S pomoću komunikacijskog sučelja svojim kupcima možete slati ciljane promidžbene poruke i obavijesti. Poruke će biti dobro prihvaćene i vidljive jer znate komu ih šaljete i sadržaj poruke može biti takav da upravo tom kupcu bude važan. Na taj način možete pozvati svoje kupce da vas posjete u vrijeme kad su vaši kapaciteti najmanje iskorišteni, a motivirat ćete ih posebnom ponudom.

Suvremene tehnologije? Da, baš koliko je potrebno!

Kombinirajte tradicionalne loyalty i poklon kartice s mobilnom aplikacijom. Iskoristite moć društvenih mreža. Integrirajte vaš loyalty sustav s vašim blagajničkim sustavom za najbolje rezultate ili odaberite rješenje koje ne zahtijeva početna ulaganja. Mogućnosti su neograničene.

Kako krenuti?

Najbolje odmah – prije nego što to učini konkurencija. Kontaktirajte nas i objasnite nam svoje ciljeve i potrebe. Svojim iskustvom i tehničkim kompetencijama pomoći ćemo vam da budete korak bliže uspjehu i pridobijete zadovoljnog kupca.

  Vaše ime i prezime (obavezno)
  E-mail adresa: (obavezno)
  Predmet:
  Poruka:

  Uvjeti korištenja

  Podatke koje unesete u ovoj formi, Trilix d.o.o. će koristiti u svrhu kontaktiranja i pružanja zatraženih informacija.
  Vaše podatke možemo dijeliti s drugim tvrtkama unutar Span grupe, kojoj sami pripadamo, jedino s ciljem pružanja što točnije informacije, te ih u druge svrhe nećemo koristiti.
  Nakon pružanja zatraženih informacija, unesene podatke brišemo.
  Za više detalja o načinima i rokovima čuvanja podataka pročitajte našu Politiku zaštite osobnih podataka.
  Za eventualna pitanja u svezi obrade podataka uvijek možete kontaktirati osobni.podaci@trilix.eu.